Бебешко гнездо – Мента

 • Марка: Cotton Hug by Shapes
220,00 лв.

Този дизайн е част от лимитираната серия гнезда на Cotton Hug

 • Външната калъфка е 100% памук с Oeko-TEX® Standard 100 *. Тя е едновременно нежна на допир и здрава. Калъфката се сваля и се пере.
 • Матрачето е направено от първо качество кухи полиестерни влакна в съответствие  с нормите БДС EN 29073-1:1997 и сертификат за качество Oeko-TEX® Standard 100. Дебелината и плътността му позволяват да слагате гнездото на различни повърхности, без това да наруши комфорта и безопасността на вашето Бебе (върху стабилна, твърда, хоризонтална повърхност). Произведено в България.
 • Възглавницата е направена от антиалергичен силиконизиран пух – ЕКОПУХ влакна в съответствие  с нормите БДС12679:1975 и БДС EN 29073-1:1997 и сертификат за качество Oeko-TEX® Standard 100. Произведено в България.
 • Боите, използвани при обработката на принтираните модели, са на водна основа, което означава, че са с най-малко алергени. Масово боите, които се използват в конфекцията (и не само) по принцип са алерген, принтиращите технологии са изключително силни и агресивни заради начина на фиксация на принта. Освен това, ние използваме такъв вид технология, при която няма химическа фиксация и обработка след самия принт. Процесът на финализиране на платът е термичен, тоест с топлина, а не с химикали, както са повечето видове финиш на платове. И защото за нас природата и опазването й са от изключително значение, процесът на принтиране на платовете е 99% по щадящ не само към бебетата ни, но и към майката Земя.
 • Ципове са YKK, със сертификати за качество.
 • Етикетите притежават всички сертификати за качество и безвредност на изпозлваните  материали. Лицевият етикет е от промазан памук с Oeko-TEX® Standard 100. Произведено в България.
 • Катарамата и торбата, в която се пренася също са произведени в България с гаранция за качество и безопасност.

Дължина на матрачето – 80см.

Бебешкото гнездо Cotton Hug покрива нашите високи изисквания, за да сме сигурни, че ще покрие и Вашите. Всеки един от елементите в бебешкото гнездо Cotton Hug е съобразен с това, че ще се ползва от най-нежните същества – нашите бебета.

Разположението на шарките може да се различава леко от показаните снимки.

 

 

 

* Oeko-TEX® Standard 100 е световна унифицирана система за изследване и сертифициране на текстилни суровини, продукти, полупродукти и производни във всички нива на производство и преработка. Целта на системата е да гарантира, че предлаганите продукти не съдържат вредни за човешкото здраве вещества като алергени, формалдехиди, пестициди, хлорофеноли, неодобрени азобагрила или тежки метали. Той се присъжда само на продукти, които са преминали успешно изследванията и са показали, че не съдържат концентрация на вредни субстанции, опасни за здравето на човека.

 

Безопасност при използване

 • Не оставяйте бебето без надзор. Бебешкото гнездо Cotton hug трябва винаги да се ползва в безопасна среда за детето.
 • Когато спи между Вас или до Вас, винаги бъдете сигурни, че има нужното разстояние между възрастния и бебето в бебешкото гнездо Cotton Hug. Поставяйте гнездото близо до горната рамка на леглото, на нужното и безопасно разстояние от Вас.
 • Поставяйте бебето с главата в посока горната част на гнездото, не там, където се закопчава и отваря.
 • Не оставяйте бебето Ви до ръба на леглото независимо дали то спи или будува в бебешкото гнездо Cotton Hug. Никога не знаете кога бебенцето Ви ще стане малко по-подвижно или някое любопитно и любвеобилно братче или сестриче ще иска да го целуне и гушне.
 • Когато спите с бебето Ви не оставяйте завивки или други тъкани близо, около или върху бебешкото гнездо Cotton Hug. Бебето Ви може да дръпне някое от тези тъкани или предмети и да се покрие с тях, което не е безопасно.
 • Поставяйте бебето само по гръб в Cotton Hug, когато спи.
 • Когато бебето е поставено по корем за игра, то трябва да се наблюдава постоянно.
 • Не носете бебето си в бебешкото гнездо Cotton Hug, докато то е в него. Cotton Hug е изключително лесен и удобен за транспортиране, но с оглед безопасността на бебето Ви, то не трябва да е поставено в него.

 

 

Поддръжка

Външна калъфката: сваля и се пере на 30°C.

Матрак и възглавница: при необходимост матракът и възглавницата се перат на 30°C, без избелване, без гладене, без химическо чистене, само ръчно пране. Преди сушене наместете с потупване пуха, така че да се разнесе навсякъде. Първоначално не е необходимо да перете матрака и възглавницата. Те са произведени на много чисто място в България, където не се влиза с обувки, за да не се цапа. Направени са с евентуална опция за пране, само ако се изцапат по време на използване, първоначалното им пране не е необходимо. Може да се свържете с нас ако Ви се наложи поддръжка и имате нужда от съдействие.

 

Подобни продукти

Таралеж.ка

Авторски гризалки, залъгалки, клипсове и аксесоари за бебета

 Разгледайте цялата колекция