Новини

Във връзка със заповед 659/30.08.22, касаеща всички модели клипсове за биберон, Таралеж.ка  организира незабавно и ефективно изтегляне от пазара на клипсове модел Таралеж.ка, като стоки ,опасни за здравето и безопасността на потребителите и да обезщети потребителите, в случай на изземване, както и да отправи предупреждение за рисковете, които стоките съдържат.

В реда на проверката са тествани клипс "Blush Dreams " и клипс "Люляк", като същите са били закупени от членове на КЗП и предоставени за проба на лаборатория.

Според протокола за изпитване същите не отговарят на стандарт БДС EN 12586:2007 +А1:2011 по следните показатели:

т.5.1.3 "Наличие на остри върхове, ръбове и мустаци  - заострени върхове на закачалката за дрехи

т.6.1.3 Дължина - по голяма от 220мм

6.1.4.3 Дебелина на кордата - по малка от 1,5мм

Според установените несъответствия, стоките съдържат риск от удушаване и нараняване на бебета и малки деца.

За нас безопасността на децата е на първо място и в тази връзка спират от продажба и изтегляне от пазара всички клипсове.
 

Цената на адвокат, който да обжалва наложената с предварителен характер заповед е твърде висока за нас, и в тази връзка взехме решение да не обжавлваме заповедта и да спрем дейността на фирмата окончателно.

 

За нас беше чест да сме с Вас през тези, изпълнение с усмивки и радости 2 години. Ще ни липсва всеки един разговор, подготвена пратка и снимка с вашите съкровища.

Моля да се свържете с нас в срок от 7 работни дни считано от 19.09.2022, за да върнете закупен клипс, на емайл адрес: hedgehogbg.ka@gmail.com, за да бъде уточнен реда за компенсация, според заложените в закона изисквания.